2024. augusztus 02. - 04.
Vas megye, Kőszeg
A Kőszegi Ostromnapok 2024. augusztus 2-4. között kerülnek megrendezésre Kőszeg több helyszínén, ahol puskalövések, kőszegi tornyosok, kőszegi vonósok, fáklyás felvonulás, gyerekprogramok, a török sereg sétája, várvédő mustra, tárlatvezetések, vásárütés, várostrom és még sok meglepetés várja a látogatókat Kőszeg egyik legnépszerűbb rendezvényén!

A Kőszegi Ostromnapok 2024-es eseményének középpontjában az 1532-es török ostrom lesz, ahol a városban török kori hagyományőrző csapatok, jelmezes törökök és várvédő kőszegiek, kulturális programok, gyerekprogramok, puskalövések és koncertek várják a résztvevőket. A rendezvény során a híres ostrom is felelevenítésre kerül, amelynek jeleneteit újra játsszák a Jurisics várnál.

A Kőszegi Ostromnapok során az 1532-es török ostromra emlékeznek vissza, amely az I. Szulejmán szultán vezette török hadsereg hadjáratának hadi eseménye volt. A kőszegi ostrom során a vár több, mint három hétig ellenállt a török támadásoknak, amely Jurisics Miklós várkapitány vezetésének köszönhető. Az ostromot követően Kőszeg jelentősége megnőtt, ugyanis igazolta a végvárak fontosságát a korabeli Magyarországon, amelyeknek köszönhetően le lehetett lassítani vagy meg lehetett állítani a törökök terjeszkedését.

Esemény időpontja: 2024. augusztus 2-4.

Részvételi díj: Ingyenes, fizetős

Kőszegi Ostromnapok 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom