Betöltés...

Március 15. programok Budapest 2023

2023. március 15.
Pest megye, Budapest

A március 15. programok Budapest több helyszínén kerülnek megrendezésre 2023. március 15-én az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére, ahol olyan színes programok várják az érdeklődőket, mint a Magyarország Lobogójának ünnepélyes felvonása, az Ünnepi Huszármenet a Nemzeti Múzeumhoz, a Díszünnepség a Múzeumkertben és a nyitott Parlament!

A március 15. programok Budapest több helyszínén várják a látogatókat egész nap. A kapcsolódó programok között megtalálható a Várkapitányság programjai a Budai vár területén és a Magyarország 365 fotópályázat is.

Az Ünnepi Huszármenet 9:30-kor indul az Alkotmány utcából és 10:00 órakor érkezik a Múzeum kertbe, amelynek útvonala: Alkotmány utca – Bajcsy Zsilinszky út – Károly körút – Múzeum körút. A huszármeneten a Nemzeti Lovas Díszegység elhalad a Múzeum előtt, majd a távozás a Múzeum utca – Pollack Mihály tér – Puskin utca – Rákóczi út – Lóvásár utca útvonalon történik. 

A március 15-i budapesti programok között megtalálható lesz a mindenki számára Nyitott Parlament, ahol a Szent Korona látogatása, illetve a Díszlépcsőház és a Kupolacsarnok megtekintése várja az érdeklődőket az Országházban a Nemzeti Ünnep alkalmából. 

A Múzeumkertben Díszünnepséget tartanak 10:30 és 11:30 óra között, amelyet követően 17:30 és 23:00 óra között a Magyar Nemzeti Múzeum homlokzati ünnepi fényfestése tekinthető meg. 

A Magyar Nemzeti Múzeum egész nap családi és gyermekprogramokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekprogramok között múzeumi túraútvonalak, múzeumi játéktér, múzeumi kincskereső, múzeumi színező sarok és forradalmi tárgykészítő várja a kicsiket a Nemzeti Múzeumban, illetve az Auguszt Cukrászdában izgalmas süteménykészítő foglalkozást tartanak. A felnőtteknek szóló programok között izgalmas kurátori tárlatvezetések várják az érdeklődőket.

A március 15. programokhoz kapcsolódnak a Várkapitányság programjai a Budai vár területén, a Magyarország 365 fotópályázat kiállítása és a Szabadság, szerelem zenés irodalmi előadás Petőfiről. A Várkapitányság programjai között a Budavári Palotanegyedben előadások, kiállítások, zenés műsorok, történelmi séták és ingyenes családi programok, illetve a Várkert Bazár területén János Vitéz élőzenés táncköltemény és színes március 15. programok várják a családokat! 

A március 15. programok budapesti időpontjai és a részletes információk a következő linken tekinthetőek meg: Március 15. programok Budapest 2023 - részletek

Esemény időpontja: 2023. március 15.

Részvételi díj: Ingyenes

Elérhetőségek

Részletes programok

2023. március 15. – Szerda

  • 9:00 Magyarország Lobogójának ünnepélyes felvonása
  • 9:20 Ünnepi Huszármenet a Nemzeti Múzeumhoz
  • 10:30 Díszünnepség a Múzeumkertben
  • 10:00-18:00 Nyitott Parlament

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A Március 15. programok Budapest 2023 program nem elérhető
Elérhetőségek

Kiemelt programok Budapest településen és környékén

A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom