Ma Henrik, Roland névnapja van
2024. augusztus 15. - 21.
Hajdú-Bihar megye, Debrecen
A Debreceni Virágkarnevál 2024. augusztus 15-21. között kerül megrendezésre, amely Debrecen legnépszerűbb és Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye! A Virágkarneválra a világ minden tájáról érkeznek fellépők és látogatók, ahol idén is színes programok, több millió virág, számos kreatív virágkompozíció és látványos show várja az érdeklődőket.

A Debreceni Virágkarnevál 2024-es rendezvénye 1200 hazai táncossal, 400 külföldi karneváli felvonulóval és körülbelül 500.000 élővirággal kerül megrendezésre. Az Európában is egyedülálló rendezvény helyszíne a debreceni Nagyerdő, ahol igazi fesztivál hangulattal várják a látogatókat. A Debreceni Virágkarnevál először 1966-ban került megrendezésre, és azóta is a város hagyományos rendezvényének számít. Az esemény leglátványosabb eleme a brazil fesztiválhangulatra emlékeztető karneváli felvonulás, amely minden év augusztus 20-án kerül megrendezésre. A gyönyörű virágkompozíciókat hazai táncosok és hagyományőrző csoportok kísérik Debrecen utcáin a karnevál során. 

A Debreceni Virágkarneválon felvonuló virágkocsik a vállalkozók saját munkái, akik több héttel a felvonulás előtt megkezdik a kocsik feldíszítését, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. A díszítés során a kompozíciókhoz több millió szál száraz és élő virágot használnak fel, amellyel egy-egy témát mutatnak be. A felvonuláson minden évben hagyományosan a Szent Korona a nyitókocsi, amelyet a kreatív díszítések, illetve a mesebeli részleteket bemutató kocsik követnek. Az egy hetes karneváli héten színes programokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és játékos gyermekprogramokkal is várják a látogatókat.

A Debreceni Virágkarnevál 2024-es kísérőprogramjai a Nagyerdei Sörkert Beer by Lake és a Debreceni Állatkert Galiba Gyermekfesztivál rendezvényei. A Nagyerdei Sörkert Beer by Lake rendezvényén augusztus 15-21. között hazai kézműves, külföldi és kraft sörökkel várják a sörfogyasztás rajongóit.

Debreceni Karnevál 2024-es rendezvényei:

 • Nagyerdei Sörkert – Beer By Lake (Nagyerdő – Békás tó) - 2024. augusztus 15-21.

Esemény időpontja: 2024. augusztus 15-21.

Részvételi díj: Ingyenes, fizetős

Debreceni Virágkarnevál 2024 jegyek

Az eseményre a jegyeket a következő linken lehet megvásárolni: Debreceni Virágkarnevál 2024 jegyek

Karneváli felvonulás: A karneváli felvonulást lelátókról és állóhelyekről is megtekinthetik a látogatók. A felvonulás az állóhelyekről ingyenesen megtekinthető, azonban a láthatóság ilyen esetekben nem garantált, illetve a fellépő csoportok a műsorokat kizárólag a lelátók előtt adják elő.

Debreceni Virágkarnevál 2024 programok

2024. augusztus 15-20.

Kossuth tér

 • A főtéren felállított színpadon komoly- és könnyűzenei koncertek várják esténként a közönséget. Az ingyenes koncertsorozatot hagyományosan a Klasszikusok éjszakája nyitja meg, majd a következő napokban a szórakoztató popzenéé a terep.

2024. augusztus 17-20.

Dósa nádor tér

 • A betelepülő nemzetközi cégek mára a város szerves részévé váltak. Ezt a folyamatot szeretnénk erősíteni egy közös kulturális-üzleti tér és találkozási pont létrehozásával, ahol minőségi családbarát programok, színvonalas koncertek segítik új kapcsolatok kialakulását. Debrecen egyik legkedveltebb tere, a Dósa nádor tér igazi élményszigetté változik a Virágkarnevál idején.

2024. augusztus 17-20.

Táncol a város!

 • A karneváli hosszú hétvégén minden délután a Kossuth téren, a Dósa nádor téren és a Fórum bevásárlóközpontban is bemutatkoznak a hazai művészeti együttesek, kiegészülve a karneváli felvonulásra érkező külföldi táncegyüttesekkel.

2024. augusztus 18. 18.15-22.00

Night ride

 • Ezen az estén kerékpárcsengők csilingelése tölti be Debrecen utcáit, és villogó kerékpárlámpák teszik hangulatossá a várost. E rendezvény alatt több ezer biciklis tekeri körbe Debrecent feldíszített kerékpárjaikkal. A rendezvény ideje alatt a nagyerdőtől a belvárosig több utcában forgalomkorlátozásra lehet számítani. A kerékpáros felvonulás kezdete: 20:00

Bényi Galéria – 2024. augusztus 15. – szeptember 19.

Kölcsey Központ

 • Budapesti Illusztrációs Fesztivál – BEST OF BILLUFESZT: Válogatás a Budapesti Illusztrációs Fesztivál díjnyertes műveiből.

Kölcsey Központ, földszinti foyer – 2024. augusztus 17. – szeptember 16.

Varázslatos Magyarország

 • A tárlat küldetése, hogy a természetfotók által ablakot nyisson az ország nemzeti parkjainak természeti kincseire, s ezáltal felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára.

Kölcsey Központ, I. emeleti foyer – 2024. augusztus 16-tól

Alkoss szabadon

 • A TE sportélményed! címmel hirdetett pályázatot az Alkoss Szabadon Fiatal Művészekért Alapítvány. A beérkező pályaművek közül zsűri három korosztályban az 5-5 legjobbnak ítélt alkotást választotta ki. Hazai és külföldi kiállításokon ismerheti meg nyáron a nagyközönség a díjazott alkotásokat, melynek egyik állomása a Kölcsey Központ lesz a Debreceni Virágkarnevál idején.

2024. augusztus 17-20.

Botanica Expo

 • A kiemelkedő érdeklődésnek köszönhetően immár harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Debreceni Virágkarnevál legzöldebb eseménye, az ingyenesen látogatható BOTANICA Expo, virág- és kertészeti kiállítás és vásár. A program hosszútávú célkitűzése egy ennél is természetközelibb és fenntarthatóbb Debrecen megteremtése.

2024. augusztus 15-20.

Debreceni Nagyerdő

Beer by Lake – Nagyerdei Sörkert

 • A Debreceni Virágkarnevál részeként megvalósuló gasztrokulturális esemény a hazai, minőségi sörgasztronómiát és a kulturált szórakozást népszerűsíti. Hangulatát meghatározza a Békás-tavat körülölelő egyedülálló természeti környezet, a Nagyerdei Park különleges atmoszférát kölcsönöz a rendezvénynek.

2024. augusztus 17-20.

Galiba Gyermekfesztivál

 • A Debreceni Virágkarnevál kísérőrendezvénye Kelet-Magyarország legnagyobb gyermekfesztiválja, melynek a hat évtizede fennálló Vidámpark ad otthont. Élménydús kikapcsolódást biztosít a gyermekek és családok számára négy napon keresztül interaktív foglalkozások, kézműves workshopok, fejlesztő játékok, bábelőadások, koncertek, sport- és táncbemutatók, illetve a vidámparki játékok kíséretében.

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom