Betöltés...

Debreceni Virágkarnevál 2022

2022. augusztus 15. - 21.
Hajdú-Bihar megye, Debrecen
A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legnépszerűbb és Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amelyre a világ minden tájáról érkeznek fellépők és látogatók. A 2022. augusztus 15-21. között megrendezésre kerülő Virágkarneválon idén is színes programok, több millió virág, számos kreatív virágkompozíció és látványos show várja az érdeklődőket.

A 2022-es Debreceni Virágkarnevál 1200 hazai táncossal, 400 külföldi karneváli felvonulóval és körülbelül 500.000 élővirággal kerül megrendezésre. Az Európában is egyedülálló rendezvény helyszíne a debreceni Nagyerdő, ahol igazi fesztivál hangulattal várják a látogatókat. A Debreceni Virágkarnevál először 1966-ban került megrendezésre, és azóta is a város hagyományos rendezvényének számít. Az esemény leglátványosabb eleme a brazil fesztiválhangulatra emlékeztető karneváli felvonulás, amely minden év augusztus 20-án kerül megrendezésre. A gyönyörű virágkompozíciókat hazai táncosok és hagyományőrző csoportok kísérik Debrecen utcáin a karnevál során. 

A Debreceni Virágkarneválon felvonuló virágkocsik a vállalkozók saját munkái, akik több héttel a felvonulás előtt megkezdik a kocsik feldíszítését, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. A díszítés során a kompozíciókhoz több millió szál száraz és élő virágot használnak fel, amellyel egy-egy témát mutatnak be. A felvonuláson minden évben hagyományosan a Szent Korona a nyitókocsi, amelyet a kreatív díszítések, illetve a mesebeli részleteket bemutató kocsik követnek. Az egy hetes karneváli héten színes programokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és játékos gyermekprogramokkal is várják a látogatókat.

A virágkarnevál augusztus 15-i nyitóprogramján a Klasszikusok Éjszakáján felejthetetlen koncerttel várja az érdeklődőket Ramon Vargas mexikói operaénekes a Kodály Filharmónia kíséretében a Nagytemplom előtt felállított színpadon. Ezen a napon indul a ’Táncol a város’ projekt is, amelynek keretében a debreceni és környéki tánccsoportok 1200 táncosa a belváros különböző pontjain táncol és szórakoztatja a közönséget. A rendezvény ideje alatt a városba érkezik a Magyar Sajtófotó Kiállítás anyaga is, amelyet a Csapó utcán tekinthetnek meg az érdeklődők. A teljes karneváli héten kézműves vásárral várják a látogatókat a Piac utca 1-3. szám alatt.

A Debreceni Virágkarnevál kísérőprogramjai a Nagyerdei Sörkert Beer by Lake és a Debreceni Állatkert Galiba Gyermekfesztivál rendezvényei. A Nagyerdei Sörkert Beer by Lake rendezvényén augusztus 15-21. között hazai kézműves, külföldi és kraft sörökkel várják a sörfogyasztás rajongóit. A Debreceni Állatkert és Vidámpark területén megrendezésre kerülő Galiba Gyermekfesztivál augusztus 17-21. között színes programokkal várja a családokat és a gyerekeket.

A karneváli hét második napján, augusztus 16-án a Helyőrségi Zenekar koncertje várja az érdeklődőket a Szabadtéri Színpadon, illetve megnyílik a Bényi Galériában a Billufeszt, amely kortárs illusztrációs kiállítás az év egyik legtrendibb kiállításanyagáról.

A virágkarnevál harmadik napján, augusztus 17-én indul a családok számára ingyenesen látogatható Galiba Gyermekfesztivál a Debrecen Állatkertben és Vidámparkban, ahol a megújult vidámpark mellett izgalmas színpadi produkciókkal és játékokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen a napon a Kacaj Zenekar nagyszerű hangulattal, utcazenével és vidám táncolással várja a látogatókat a Dósa Nádor téren, illetve 20:30-tól a Magashegyi Underground koncertjén vehetnek részt a zenekar és Bocskor Bíborka rajongói.

Augusztus 18-án a világ különböző pontjairól 13 külföldi tánccsoport érkezik a városba, hogy pazar és látványos ruhákban és kosztümökben szórakoztassák a közönséget. A Székelyek parkját a hungarikumként is ismert szőregi rózsával ültetik be, hogy megmutassák, hogyan élnek és dolgoznak együtt a világ különböző pontjairól érkező emberek. A belvárosban térzene és fúvózenekarok várják a látogatókat, illetve ezen a napon kezdődik a Fények éjszakája is, amely a hazai és külföldi táncosok mesterséges és természetes fényekkel történő játékát, a pazar fényfestést és a fényárt foglalja magába, illetve amelynek során a Belváros, a Kossuth tér, a Dósa Nádor tér és a Békás-tó is gyönyörű fényekben úszik. Bemutatkozik a Digitális Művészeti Kiállítás, a Cinema Mystica, amely várhatóan a karneváli hét egyik legizgalmasabb programja lesz. 20:30-tól Malek Andrea koncertje várja az érdeklődőket a Szabadtéri Színpadon.

A karneváli hét pénteki napján, augusztus 19-én indul a zöld vásár, ahol a Botanica Kertészeti Expo kiállítói, árusai és előadói várják a közönséget a Kölcsey Központban és a Baltazár Dezső téren. A program során a kültéri és beltéri virágtartás fortélyairól és a kertgondozás praktikáiról tudhatnak meg többet a látogatók, illetve megtekinthetik a nemzetközi virágkötészeti versenyt is. Este Fenyő Miklós koncert és a 80-as évek partija várja a látogatókat a Kossuth téren. A Night Ride rendezvényen éjszakai kerékpáros felvonulással várják az érdeklődőket, ahol színes feldíszített biciklikkel kerékpároznak a résztvevők. A feldíszített kerékpárok mellett a tömegközlekedési eszközök is meglepetésekkel várják a látogatókat, ugyanis lesznek felvirágozott buszmegállók, zöld oázisok és csicsergő villamosok is.

Az augusztus 20-i karneváli felvonulás gyülekező pontja a Petőfi tér lesz, ahol 9:00-kor indul a karneváli menet. A felvonulási útvonalra lehetőség lesz a tribünökön helyet foglalni, amelyhez jegyvásárlás szükséges. A felvonulás útvonala: Rózsa utca – Piac utca – a Nagytemplom – Hatvan utca – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Nagyerdei körút. A virágkocsik csak augusztus 20-án tekinthetőek meg teljes létszámban a karneváli felvonulást követő virágkocsi kiállításon belépő ellenében a Nagyerdei körút és Nagyerdei Stadion Északi rendezvényterén.

Esemény időpontja: 2022. augusztus 15-21. 

 • Karneváli felvonulás: 2022. augusztus 20. 9:00
 • Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake: 2022. augusztus 15-21. (augusztus 15-18. között 15:00-01:00, augusztus 19-20. között 15:00-02:00, augusztus 21-én 12:00-22:00)
 • Galiba Gyermekfesztivál: 2022. augusztus 17-21.

Részvételi díj:

Nagyerdei Sörkert | Beer by Lake

 • az esemény ingyenesen látogatható

Galiba gyermekfesztivál

 • 0-99 között ingyenes

Karneváli felvonulás

A karneváli felvonulást lelátókról és állóhelyekről is megtekinthetik a látogatók. A felvonulás az állóhelyekről ingyenesen megtekinthető, azonban a láthatóság ilyen esetekben nem garantált, illetve a fellépő csoportok a műsorokat kizárólag a lelátók előtt adják elő. 

A karneváli felvonulást lelátókról is megtekinthetik a látogatók, amelyekre jegyeket elővételben a Kölcsey Központban (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.), az Interticket jegyirodáiban, illetve online a https://debreceniviragkarneval.jegy.hu/ oldalon lehet megvásárolni. 

A rendezvényre történő belépés 3 éves kor alatt ingyenes, amennyiben a gyermek ölben ül. A fellépők a műsorukat minden lelátó előtt előadják. A lelátók listáját az alábbi felsorolás tartalmazza:

 • SCHAEFFLER lelátó – Rózsa utca (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:00, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 8:45). Jegyár: 7490 Ft (A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.)
 • METAL-SHEET lelátó - Kossuth tér (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:10, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:00). Jegyár: 11990 Ft (A lelátó székezett, fedett, a jegyek helyre szólóak.)
 • Kölcsey Központ lelátó (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:40, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:10). Jegyár: 6990 Ft (A lelátó székezett, nem fedett, a jegyek helyre szólóak.)
 • AKSD lelátó – Honvéd utca (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:40, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:15). Jegyár: 6990 Ft (A lelátó pados, nem fedett, a jegyek helyre szólóak.)
 • Debreceni Nemzetközi Repülőtér és Wizz Air lelátó - Őszirózsa köz (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 8:50, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:20). Jegyár: 6990 Ft (A lelátó pados, nem fedett, a jegyek helyre szólóak.)
 • Richter Gedeon lelátó - Füredi út (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 9:00, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:25). Jegyár: 7490 Ft (A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.)
 • Nagy Lajos király téri lelátó (Az ülőhelyek elfoglalása legkésőbb: 9:10, A felvonulás várható érkezése a lelátóhoz: 9:30). Jegyár: 7490 Ft (A lelátó pados, fedett, a jegyek helyre szólóak.)

Részletes programok

Hamarosan!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!

Kiemelt programok Debrecen településen és környékén

A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom