Betöltés...

Debreceni Virágkarnevál 2023

2023. augusztus 14. - 20.
Hajdú-Bihar megye, Debrecen
A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legnépszerűbb és Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amelyre a világ minden tájáról érkeznek fellépők és látogatók. A 2023. augusztus 14-20. között megrendezésre kerülő Virágkarneválon idén is színes programok, több millió virág, számos kreatív virágkompozíció és látványos show várja az érdeklődőket.

A Debreceni Virágkarnevál 2023-as rendezvénye 1200 hazai táncossal, 400 külföldi karneváli felvonulóval és körülbelül 500.000 élővirággal kerül megrendezésre. Az Európában is egyedülálló rendezvény helyszíne a debreceni Nagyerdő, ahol igazi fesztivál hangulattal várják a látogatókat. A Debreceni Virágkarnevál először 1966-ban került megrendezésre, és azóta is a város hagyományos rendezvényének számít. Az esemény leglátványosabb eleme a brazil fesztiválhangulatra emlékeztető karneváli felvonulás, amely minden év augusztus 20-án kerül megrendezésre. A gyönyörű virágkompozíciókat hazai táncosok és hagyományőrző csoportok kísérik Debrecen utcáin a karnevál során. 

A Debreceni Virágkarneválon felvonuló virágkocsik a vállalkozók saját munkái, akik több héttel a felvonulás előtt megkezdik a kocsik feldíszítését, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. A díszítés során a kompozíciókhoz több millió szál száraz és élő virágot használnak fel, amellyel egy-egy témát mutatnak be. A felvonuláson minden évben hagyományosan a Szent Korona a nyitókocsi, amelyet a kreatív díszítések, illetve a mesebeli részleteket bemutató kocsik követnek. Az egy hetes karneváli héten színes programokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és játékos gyermekprogramokkal is várják a látogatókat.

Esemény időpontja: 2023. augusztus 14-20.

Részvételi díj: Ingyenes

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom