Betöltés...
Ma Mária, Emőke névnapja van
2023. augusztus 14. - 20.
Hajdú-Bihar megye, Debrecen
A Debreceni Virágkarnevál Debrecen legnépszerűbb és Magyarország egyik legnagyobb rendezvénye, amelyre a világ minden tájáról érkeznek fellépők és látogatók. A 2023. augusztus 14-20. között megrendezésre kerülő Virágkarneválon idén is színes programok, több millió virág, számos kreatív virágkompozíció és látványos show várja az érdeklődőket.

A Debreceni Virágkarnevál 2023-as rendezvénye 1200 hazai táncossal, 400 külföldi karneváli felvonulóval és körülbelül 500.000 élővirággal kerül megrendezésre. Az Európában is egyedülálló rendezvény helyszíne a debreceni Nagyerdő, ahol igazi fesztivál hangulattal várják a látogatókat. A Debreceni Virágkarnevál először 1966-ban került megrendezésre, és azóta is a város hagyományos rendezvényének számít. Az esemény leglátványosabb eleme a brazil fesztiválhangulatra emlékeztető karneváli felvonulás, amely minden év augusztus 20-án kerül megrendezésre. A gyönyörű virágkompozíciókat hazai táncosok és hagyományőrző csoportok kísérik Debrecen utcáin a karnevál során. 

A Debreceni Virágkarneválon felvonuló virágkocsik a vállalkozók saját munkái, akik több héttel a felvonulás előtt megkezdik a kocsik feldíszítését, hogy a nagy napra minden tökéletes legyen. A díszítés során a kompozíciókhoz több millió szál száraz és élő virágot használnak fel, amellyel egy-egy témát mutatnak be. A felvonuláson minden évben hagyományosan a Szent Korona a nyitókocsi, amelyet a kreatív díszítések, illetve a mesebeli részleteket bemutató kocsik követnek. Az egy hetes karneváli héten színes programokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal és játékos gyermekprogramokkal is várják a látogatókat.

A Debreceni Virágkarnevál 2023-as kísérőprogramjai a Nagyerdei Sörkert Beer by Lake és a Debreceni Állatkert Galiba Gyermekfesztivál rendezvényei. A Nagyerdei Sörkert Beer by Lake rendezvényén augusztus 14-20. között hazai kézműves, külföldi és kraft sörökkel várják a sörfogyasztás rajongóit. A Debreceni Állatkert és Vidámpark területén megrendezésre kerülő Galiba Gyermekfesztivál augusztus 17-20. között színes programokkal várja a családokat és a gyerekeket.

A virágkarnevál negyedik napján, augusztus 17-én indul a családok számára ingyenesen látogatható Galiba Gyermekfesztivál a Debrecen Állatkertben és Vidámparkban, ahol a megújult vidámpark mellett izgalmas színpadi produkciókkal és játékokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Este Szabó Balázs Bandája koncert várja a látogatókat.

A karneváli hét pénteki napján, augusztus 18-án indul a zöld vásár, ahol a Botanica Kertészeti Expo kiállítói, árusai és előadói várják a közönséget a Kölcsey Központban. A program során a kültéri és beltéri virágtartás fortélyairól és a kertgondozás praktikáiról tudhatnak meg többet a látogatók, illetve megtekinthetik a nemzetközi virágkötészeti versenyt is. Este Follow the Flow koncert várja a látogatókat a Kossuth téren. A Night Ride rendezvényen éjszakai kerékpáros felvonulással várják az érdeklődőket, ahol színes feldíszített biciklikkel kerékpároznak a résztvevők. A feldíszített kerékpárok mellett a tömegközlekedési eszközök is meglepetésekkel várják a látogatókat, ugyanis lesznek felvirágozott buszmegállók, zöld oázisok és csicsergő villamosok is. Péntek este a Wellhello fergeteges koncertje várja a rajongókat a Kossuth téren.

Az augusztus 20-i karneváli felvonulás gyülekező pontja a Petőfi tér lesz, ahol 9:00-kor indul a karneváli menet. A felvonulási útvonalra lehetőség lesz a tribünökön helyet foglalni, amelyhez jegyvásárlás szükséges. A felvonulás útvonala: Rózsa utca – Piac utca – a Nagytemplom – Hatvan utca – Bethlen utca – Egyetem sugárút – Nagyerdei körút. A virágkocsik csak augusztus 20-án tekinthetőek meg teljes létszámban a karneváli felvonulást követő virágkocsi kiállításon belépő ellenében a Nagyerdei körút és Nagyerdei Stadion Északi rendezvényterén.

Debreceni Karnevál 2023-as rendezvényei:

 • Nagyerdei Sörkert – Beer By Lake (Nagyerdő – Békás tó) - 2023. augusztus 14-20.
 • Galiba Gyermekfesztivál (Debreceni Vidámpark) – 2023. augusztus 17-20.
 • Galiba futóbicikli verseny: Csibém Csibefutam (Debreceni Állatkert) – 2023. augusztus 17.
 • Botanica Expo (Kölcsey Központ) – 2023. augusztus 18-20.
 • Batthyány Virág Feszt (Kölcsey Központ) – 2023. augusztus 18.

Esemény időpontja: 2023. augusztus 14-20.

Részvételi díj: Ingyenes, fizetős

Karneváli felvonulás: A karneváli felvonulást lelátókról és állóhelyekről is megtekinthetik a látogatók. A felvonulás az állóhelyekről ingyenesen megtekinthető, azonban a láthatóság ilyen esetekben nem garantált, illetve a fellépő csoportok a műsorokat kizárólag a lelátók előtt adják elő. A lelátókra a jegyeket a következő linken lehet megvásárolni: Debreceni Virágkarnevál 2023 jegyek

Debreceni Virágkarnevál 2023 programok

2023. augusztus 17. – Csütörtök

 • 17:00 Galiba futóbicikli verseny: Csibém Csibefutam (Debreceni Állatkert)
 • 21:00 Szabó Balázs Bandája koncert (Kossuth tér)

2023. augusztus 18. – Péntek

 • 12:00-20:00 Botanica Expo (Kölcsey Központ)
 • 16:00 Batthyány Virág Feszt (Batthyány utca)
 • 19:00 Night Ride (II. János Pál Pápa tér)
 • 21:00 Follow The Flow koncert (Kossuth tér)

2023. augusztus 19. – Szombat

 • 10:00-20:00 Botanica Expo (Kölcsey Központ)
 • 21:00 Wellhello koncert (Kossuth tér)

2023. augusztus 20. – Vasárnap

 • 8:00 Karneváli élményfutás (Baltazár Dezső tér)
 • 9:00 Karneváli felvonulás
 • 12:00-20:00 Botanica Expo (Kölcsey Központ)
 • 21:00 Boban Markovič Orkestar és Básits Branka koncert (Kossuth tér)
 • 22:30 Karneváli Fieszta Náksival (Kossuth tér)

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom