A Király Gyógyfürdő az egyetlen olyan napjainkban is üzemelő műemléki fürdő Budapesten, amelyet a török megszállás alatt építettek. A fürdő vize minősített gyógyvíz, amely kiválóan alkalmas számos ízületi betegség kezelésére és a sérülések utáni rehabilitációra.

A Budapest II. kerületében található fürdő építését Arszlán budai pasa kezdeményezte 1565-ben, majd később utódja Szokoli Musztafa fejezte be. Érdekesség, hogy a fürdőnek nincs közvetlen meleg vizes forrása, ezért a medencék vizét a Lukács fürdő környékéről biztosítják. A törökök azért építették a forrásoktól messze a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idején a várfalon belül is legyen lehetőség a fürdőzésre. 1796-ban Buda visszafoglalása után a fürdő a König család tulajdonába került, akik az épület műemlék jellegét is figyelembe véve átépítették. A fürdő a König családról kapta a nevét, amely magyarra fordítva „királyt” jelent. A II. világháború idején az épület megrongálódott, ezért 1950-ben teljes felújításra került sor.

A fürdő gyógyvize nátriumot és jelentős fluoridiont is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos gyógyvíz, amellyel kiválóan alkalmas az ízületek degeneratív betegségeire, az idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére (porckorongsérv, idegzsábák, csontrendszer mészhiányos állapotai), illetve a sérülések utáni rehabilitációra.

A gyógyvíz összetétele és javallatai

A Király Gyógyfürdő gyógyvize nátriumot és jelentős fluoridiont is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos-kloridos gyógyvíz, amellyel kiválóan alkalmas az ízületek degeneratív betegségeire, az idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére (porckorongsérv, idegzsábák, csontrendszer mészhiányos állapotai), illetve a sérülések utáni rehabilitációra.

Medencék

A Király fürdő felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Szolgáltatások

A Király fürdő felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Belépőjegy

A Király fürdő felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Nyitvatartás

A Király fürdő felújítás miatt jelenleg zárva tart.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom