Hazánk legöregebb és legnagyobb víztornya a szecessziós stílusban épített budapesti Margitszigeti Víztorony, amely a Margitsziget közepén található. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad mellett található toronyból páratlan körpanorámás kilátás nyílik a fővárosra.

Az 57 méter magas épület tervezője Ray Rezső Vilmos, akinek köszönhetően számos szecessziós alkotás épült Budapesten és környékén. Az építészeti korszakalkotó jelentőségű víztorony kivitelezője Zielinski Szilárd volt, aki az addig hazánkban ismeretlen anyagot, a vasbetont honosította és használta fel az építés során 1911-ben

A víztorony elkészülésekor kettős funkciót látott el, ugyanis építésekor a sziget ellátását biztosító víztoronyként és kiállítóként is működött. A műemlékké nyilvánított épület jelenleg nem üzemel víztoronyként, helyette kilátó, étterem és a Visual Art Galéria különleges vetítési technikával készült időszaki kiállításai várják a látogatókat. Érdekesség, hogy a Fővárosi Vízművek logójában a Margitszigeti víztorony ikonikus épülete látható.

A 33 méter magasan található nyolcerkélyes kilátószintre körlépcső vezet fel minket, ahonnan gyönyörű 360°-os kilátás nyílik Budapestre és a környező budai hegyekre

Amennyiben a Margitszigeten kirándulunk, érdemes megtekinteni a Margitszigeti Zenélő Szökőkutat is, amely Európa egyik legnagyobb szökőkútjának számít, és mindig változatos dalokkal várja az érdeklődőket.

Megközelítés

A víztornyot a sziget Árpád-hídi oldalán található parkolóból körülbelül 10 perces sétával közelíthetjük meg. A Margit-híd oldaláról körülbelül 30 perces sétával közelíthető meg az épület.

Gépkocsival érkezők részére parkolás a Margitsziget Árpád-hídi oldalán lehetséges (a parkolás fizetős).

Belépőjegy

Felnőtt: 500 Ft

Gyermek (6-18 éves korig): 300 Ft

6 éves korig: Ingyenes

Csoportos látogatás előre egyeztetett időpontban lehetséges. 

Nyitvatartás

Jelenleg zárva tart.


Fedezd fel te is a kilátóként is üzemelő Margitszigeti Víztornyot, és élvezd a világ egyik legszebb fővárosának csodálatos panorámáját!

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!

Kiemelt programok Budapest településen és környékén

A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom