Betöltés...

Augusztus 20. programok Budapest - Szent István nap 2023

2023. augusztus 17. - 20.
Pest megye, Budapest
Augusztus 20. az államalapítás és Szent István király ünnepe, amelynek keretében 2023. augusztus 17-20. között négy napos rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket Budapest több helyszínén! A látogatókat látványos tűzijátékkal, Szent István Napi Díszünnepséggel, Zászlófelvonással és Tisztavatással, Ünnepi Szentmisével és Szent Jobb körmenettel, a Duna felett izgalmas légiparádéval, illetve még sok-sok meglepetéssel várják!

A 2023-as augusztus 20. programok között olyan nagyszerű rendezvényekkel találkozhatunk, mint a Sporthősök, ahol egyedülálló sporttörténeti kiállítással, interaktív sportjátékokkal, és a nemzet sporthőseivel is találkozhatnak a látogatók. Az Aranyvonat kiállítás során megcsodálhatjuk azt az impozáns kocsiszerelvényt, amely 1938-ban Szent István király 900. évfordulójára készült nemzeti kincsünk. A Csárdafesztiválon különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk, amelyet a színes zenei kínálat egészít ki. A Vajdahunyad várának közelében Varázsliget lesz, ahol gyerekprogramok, mesekiállítás, herceg- és hercegnőképző programok, óriás cirkusz és még sok meglepetés várja a kicsiket.

A piknik hangulatú Szabadrét Fesztivál elsősorban a fiatalok közkedvelt programja, ahol elektronikus zenével és nagyszerű hangulattal várják az érdeklődőket! Az ország egyik legnagyobb ingyenesen látogatható zenei rendezvénye a népszerű Utcazene Fesztivál, ahol a széleskörű zenei kínálat mellett Food Truck Show is várja az érdeklődőket, amelynek köszönhetően a gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Az év egyik leglátogatottabb gasztronómiai rendezvénye a Magyar Ízek Utcája, ahol a Magyarország Tortája mellett a Szent István-napi kenyér is bemutatásra kerül. A Szent István-napi Retro Tabán és a Műegyetem Rakparton megrendezésre kerülő Road Movie Live zenei rendezvényeken ismert hazai rock és pop zenekarok gondoskodnak a nagyszerű hangulatról! Az augusztus 20. programok között a komolyzene kedvelőit is nagyszerű programok várják a Filozófusok kertjében megrendezésre kerülő Panoráma Classical programsorozaton, amelynek célja Magyarország komolyzenei életének méltó módon történő bemutatása.

A Kapisztrán téren a különleges erők, katonai rendészek és a tűzszerészek közelharc bemutatóval, katonazenekarral, és egész napos kiállításokkal várják az érdeklődőket az augusztus 20. programok keretében. Augusztus 20-án a Budai Várban található Tóth Árpád sétányon rendezik meg a Hősök útját, ahol a hagyományőrző csoportok és a színészek játékos formában mutatják be a magyar történelem hősies pillanatait. A Kossuth téren Szent István Napi Díszünnepség, Zászlófelvonás és Tisztavatás várja a látogatókat. Az Antall József rakparton a különleges 1927-ben épült Pannónia Hajó lesz megtekinthető, amely a dunai hajózás békebeli idejének hangulatát idézi fel a látogatóknak.

A pesti és budai rakpartokon a Magyar Honvédség Légiparádéján a hadászati repülőgépek, a helikopterek és az ejtőernyős válogatott különleges bemutatója lesz megtekinthető a Duna felett. A Szent István Bazilikában Ünnepi Szentmise és Szent Jobb körmenettel várják az érdeklődőket. Az ünnepi hangulat megkoronázása lesz Európa legnagyobb tűzijátéka, amelynek keretében gyönyörű tűzijátékkal, látványos fényjátékkal, illetve az Országház, a Gellért-hegy és a Nemzeti Galéria épületfestésével várják a közönséget a nemzet ünnepén.

Esemény időpontja: 2023. augusztus 17-20.

Részvételi díj: Ingyenes
Elérhetőségek

Részletes programok

Augusztus 20. Programok - Részletes programlista

Részletes programok hamarosan!

Értékelések

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom