Betöltés...

Banff Hegyifilm Fesztivál 2023

2023. március 30. - április 01.
Pest megye, Budapest

A Banff Hegyifilm Fesztivál 2023. március 30. és április 1. között kerül megrendezésre a budapesti Corvin Moziban, ahol az év legjobb hegyifilmjei, a természet és az extrém sportok világához kapcsolódó dokumentumfilmek, kalandok földön, vízen és levegőben, lélegzetelállító látvány és inspiráló történetek várják a filmrajongókat a mozivásznon!

A Banff Hegyifilm Fesztivál 2023-as rendezvényén közel másfél órás előadások várják a látogatókat. A filmeket két kategóriában nézhetjük meg:

Film Program A

 • Creation Theory – A filmben a természet nyers elemei találkoznak Izland nyugati fjordjaiban, és egy utazásra viszik a látogatókat a gravitáció és ritmus csillagközi születésétől az emberi kreatív megnyilvánulásig: szörfös a hullámon, snowboardos a hegyen és zenész a színpadon.
 • The Nine Wheels – Gyönyörű és szívhez szóló történet egy beteg anyáról és az extrém kerékpározás iránt rajongó családjáról, amely új perspektívát ad a teljes élethez.
 • Wild Waters – Lenyűgöző történet sok kalanddal egy fiatal és törékeny nőről, aki lendületével és kitartásával inspirálja a nézőket. A filmben Nouria Newman meséli el, hogyan lett egy lelkes olimpiai reménységből mindenki idők egyik legnagyobb vadvízi kajakosa.
 • If you Give a Beach a Bottle – Rövidfilm, amelyben Max Romey egy képeskönyv ihletésére Alaszka egyik távoli partvidékére indul, hogy tengeri hordalékok után kutasson.

Film Program B

 • Nuisance Bear – Perspektívaváltással mutatja be a turista-paparazzik és vadőrök játszmáját, amivel a jegesmedvéknek szembesülnie kell az éves vándorlása során a kanadai Churchill városánál.
 • Reel Rock 16: Cenote – Kultúrfilm, amelyben egy fiatal földműves történetét ismerhetjük meg, aki úszás közben véletlenül fedezte fel a sziklamászás örömét a mexikói Yucatán-félsziget víztározó barlangjaiban.
 • To the Hills & Back – Know Before You Go – A legjobb hegyifilm díját is elnyert dokumentumfilm, amely Kanada távoli vidékére kalauzolja a nézőket, ahol egy veterán hegyi vezető és síelő lánya beszélgetéséből sztorik bontakoznak ki a korai úttörőkétől a kemény pályák mai megszállottjainak történetéig.
 • Lapporten Skyline – 2021 nyarán egy csapat kötélidegzetű highline-os az észak-svédországi Abisko Nemzeti Park felé vette az irányt. Az volt a tervük, hogy 600 méterrel az ikonikus Lapporten-hegyi kapu meredek völgye felett átsétáljanak egy két kilométer hosszú, néhány centi széles hevederen egyensúlyozva, amely új világrekord lesz, ha sikerül nekik.
 • The Fastest Girl in the Village – A kerékpározókat Dél-Afrika magas hegyei kihívás elé állítják, azonban Leuta a kamasz lány a világ egyik leggyorsabb bringásaként a férfi mezőnyt is legyőzve megnyeri a hazai pumptrack versenyt és kvalifikálja magát a világdöntőre.

Esemény időpontja: 2023. március 30. – április 1.

Részvételi díj: 5900 Ft

A jegyeket a következő linken lehet megvásárolni: Banff Hegyifilm Fesztivál 2023

Részletes programok

2023. március 30. – Csütörtök

 • 19:00 Film Program A (Creation Theory, The Nine Wheels, Wild Waters, If you Give a Beach a Bottle)
 • 21:00 Film Program B (Nuisance Bear, Reel Rock 16: Cenote, To the Hills & Back – Know Before You Go, Lapporten Skyline, The Fastest Girl in the Village)

2023. március 31. – Péntek

 • 21:00 Film Program A (Creation Theory, The Nine Wheels, Wild Waters, If you Give a Beach a Bottle)
 • 19:00 Film Program B (Nuisance Bear, Reel Rock 16: Cenote, To the Hills & Back – Know Before You Go, Lapporten Skyline, The Fastest Girl in the Village)

2023. április 1. – Szombat

 • 18:00 Film Program A (Creation Theory, The Nine Wheels, Wild Waters, If you Give a Beach a Bottle)
 • 20:00 Film Program B (Nuisance Bear, Reel Rock 16: Cenote, To the Hills & Back – Know Before You Go, Lapporten Skyline, The Fastest Girl in the Village)

Hasonló programok

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom