Ma Henrik, Roland névnapja van
2024. augusztus 17. - 20.
Pest megye, Budapest
A Mesterségek Ünnepe 2024. augusztus 17-20. között kerül megrendezésre Budapesten a Budai Vár területén, ahol koncertek, kézműves mesterek, mesterség bemutatók, látványműhelyek, gasztronómiai bemutatók, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások és még sok meglepetés várja a látogatókat a Kárpát-medence legnagyobb és legrangosabb népművészeti fesztiválján!

A Mesterségek Ünnepe 2024-es eseményének célja, hogy bemutassa a magyar és más nemzetek kézműves hagyományait, népi kultúráját és gasztronómiáját. A fesztivál a Szent István napi rendezvénysorozat része, amely a magyar államalapítás emlékét ünnepli. A Mesterségek Ünnepe rendezvényt 1987 óta rendezik meg és népszerűsége azóta is töretlen.

Az esemény programjai között szerepelnek a kézműves műhelyek, ahol a látogatók kipróbálhatják a különböző mesterségeket, mint például a fazekasság, a bőrművesség, a csipkeverés, a gyöngyfűzés, a nemezelés, a szövés, a hímzés, a fafaragás, a kerámia, a gyertyaöntés vagy a mézeskalács-készítés. A műhelyekben a mesterek bemutatják a technikáikat, a szerszámaikat és az anyagaikat, illetve segítenek a látogatóknak elkészíteni saját alkotásaikat is. A műhelyek mellett a fesztiválon kiállítások, vásárok, koncertek, táncbemutatók, gyermekprogramok, színházi előadások és gasztronómiai kóstolók is várják a közönséget.

A Mesterségek Ünnepe egy olyan fesztivál, amely a hagyományok tiszteletét és a megújulás keresését ötvözi, illetve amely a magyar nemzeti öntudat és identitás erősítését is szolgálja. A rendezvény egy lehetőség a kézműves mesterek és a látogatók számára, hogy találkozzanak, tanuljanak, alkossanak és együtt szórakozzanak.

Esemény időpontja: 2024. augusztus 17-20.

Részvételi díj: Ingyenes

Mesterségek Ünnepe 2024 programok

Részletes programok hamarosan!

Elérhetőségek

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
További programokat keresel? Böngéssz a további lehetőségek közül!
Elérhetőségek

Kiemelt programok Budapest településen és környékén

A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom