Ma Kázmér, Lúciusz névnapja van
Fesztiválok 2024 Koncertek 2024

Blog

2021. augusztus 10.

Szent István nap alkalmából egy felejthetetlen négy napos rendezvénysorozattal várnak Budapesten 2021. augusztus 20-án, ahol a koncertek, a kiállítások, a gyerekprogramok, a légiparádé, a szentmise, a tisztavatás és a látványos tűzijáték mellett gasztronómiai élvezetekkel is várják a kicsiket és nagyokat a fővárosban több helyszínen! Az idei rendezvény egyik különlegessége, hogy a budapesti nemzeti ünnepi programokat Európa legnagyobb tűzijátékával zárják augusztus 20-án este 21:00 órakor, ahol a látványos elemek mellett egyéb vizuális és hangeffektekkel is készülnek a szervezők!

Augusztus 20. programok - Budapest

A Sporthősök rendezvényén egyedülálló sporttörténeti kiállítással, interaktív sportjátékokkal, és a nemzet sporthőseivel is találkozhatnak a látogatók. Az Aranyvonat kiállítás során megcsodálhatjuk azt az impozáns kocsiszerelvényt, amely 1938-ban Szent István király 900. évfordulójára készült nemzeti kincsünk. A Csárdafesztiválon különleges gasztronómiai élményekben lehet részünk, amelyet a színes zenei kínálat egészít ki. A Vajdahunyad várának közelében Gyerekliget lesz, ahol gyerekprogramok, mesekiállítás, óriás cirkusz és még sok meglepetés várja a kicsiket.

A piknik hangulatú Szabadrét Fesztivál elsősorban a fiatalok közkedvelt programja, ahol elektronikus zenével és nagyszerű hangulattal várják az érdeklődőket! Az ország egyik legnagyobb ingyenesen látogatható zenei rendezvénye a népszerű Utcazene Fesztivál, amely első alkalommal látogat a fővárosba. A fesztiválon a széleskörű zenei kínálat mellett Food Truck Show is várja az érdeklődőket, amelynek köszönhetően a zenés ünneplés mellett a gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Az év egyik leglátogatottabb gasztronómiai rendezvénye a Magyar Ízek Utcája, ahol a Magyarország Tortája mellett a Szent István-napi kenyér is bemutatásra kerül. A Szent István napi Retro Tabán zenei rendezvényen olyan ismert rock és pop zenekarok lépnek fel, mint a TNT, Szikora Róbert és az R-Go, a Back II Black, a Beatrice vagy a Hooligans. A Műegyetem Rakparton kerül megrendezésre a Road Movie Live, ahol olyan népszerű zenekarok lépnek fel, mint a Blahalouisiana, a Tankcsapda, a Margaret Island, Horváth Tamás vagy a Halott Pénz!

A Kapisztrán téren a különleges erők, katonai rendészek és a tűzszerészek közelharc bemutatóval, katonazenekarral, és egész napos kiállításokkal várják az érdeklődőket. Augusztus 20-án a Budai Várban található Tóth Árpád sétányon rendezik meg a Hősök útját, az Andrássy út elejétől a Hősök teréig ünnepi Felvonulás lesz, a Kossuth téren pedig Szent István Napi Díszünnepség, Zászlófelvonás és Tisztavatás várja a látogatókat. Az Antall József rakparton a különleges Lajta Monitor Múzeumhajó lesz megtekinthető, amely az első világháború idején az osztrák magyar hadsereg hadihajója volt. A Gellért-hegyen, a Filozófusok kertjében komolyzenei koncertsorozattal várják a látogatókat a Panorama Classical rendezvényen.

A pesti és budai rakpartokon a Magyar Honvédség Légiparádéján a hadászati repülőgépek, a helikopterek és az ejtőernyős válogatott különleges bemutatója lesz megtekinthető. A Szent István Bazilikában Ünnepi Szentmise és Szent Jobb körmenettel várják az érdeklődőket. Az ünnepi hangulat megkoronázása lesz az Új „Tűz és fények játéka”, amelynek keretében gyönyörű tűzijátékkal, látványos fényjátékkal, illetve az Országház és a Nemzeti Galéria épületfestésével várják a közönséget a nemzet ünnepén.

A programok ingyenesek, és védettségi igazolvány nélkül látogathatóak!

A budapesti programokról további információ, illetve a részletes programok listája a következő linken érhető el: Augusztus 20. - Nemzeti Ünnep Budapest, Szent István nap

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom