Fesztiválok 2024 Koncertek 2024

Blog

2023. augusztus 11.

Címkék: Nyár

Gyorsabb, kényelmeseb ügyintézés, és akár az anyósülésen ülve is megvásárolható. Mi ez? Természetesen az e-matrica! Nem kell többé apró, napfényre és hőre kifakuló papírcetliket őrizgetni, elég, ha email fiókunkban elmentjük a visszaigazolást – az online matrica minden szempontból 21. századi megoldás.

E-matrica vásárlás interneten a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer hivatalos online viszonteladóinál, így a www.autopalyamatrica.hu oldalon lehetséges. Mivel a felület jól navigálható, felhasználóbarát és egyértelmű utasításokat tartalmaz, azok is nehézségek nélkül intézhetik a beszerzést, akik nincsenek hozzászokva az online vásárlásokhoz.

Az e-matrica vásárlás előnyei

A benzinkutakon megvásárolható matricákkal kapcsolatban sokszor felmerül a probléma, hogy a kifakul a hőpapírra nyomtatott tinta, így évekre visszamenőleg nehéz, sokszor teljesen lehetetlen felismerni rajta az információkat. Ezért azt tanácsoljuk, ha csak teheti, ne papíralapú úthasználati jogosultságot vegyen.

Ha pedig mobilszolgáltatón keresztül, SMS-ben vásárol autópálya-matricát, egy mozdulattal, akár véletlenül is törölheti a visszaigazoló üzenetet. Vagy tönkremegy a telefon, eladja vagy lecseréli a készüléket, a korábban megváltott jogosultság adatait tartalmazó igazolást nem lehet pótolni.

Ezzel szemben sokkal egyszerűbb, könnyebb és praktikusabb e-matricát vásárolni, hiszen ez esetben ön ellenőrizheti a megadott adatokat, mielőtt elindítja a fizetést. A visszaigazoló e-mailt pedig bármi teendő nélkül, évekig megőrizheti email fiókjában. Az e-matrica érvényességét a honlapon bármikor le is kérdezheti, ha esetleg nem tudja biztosan mikor „jár le” időbeli érvényessége.

A vásárlás menete

Az autopalyamatrica.hu oldalon pár kattintással kiválaszthatja megvásárolni kívánt matrica típusát. Ezután megadja felségjelet, ami alatt azt az országot értjük, amely a gépjármű rendszámát kibocsátotta. Ezután következik a gépjármű rendszáma. Ezután jön az e-matrica érvényességi idejének kezdetének beállítása. A rendszer automatikusan kiszámolja az érvényesség végét.

Ezután már csak az e-mail címet és a telefonszámot szükséges megadni. Az itt beírt e-mail címre fog érkezni a matricavásárlás sikerességét igazoló levél, a virtuális matrica és majd a fizetési bizonylat. Az utolsó lépés pedig a fizetés.

az-online-matrica-vásárlás-előnyei-1

A magyar autópálya matricák ára 2023-ban

A személygépjárművek D1 díjkategóriájában: a heti (10 napos) autópálya-matrica 5 500 Ft, a havi 8 900 Ft, az éves 49 190 Ft, a vármegyei (megyénként) 5 720 Ft-ba kerül. A D1M kategória árai a következők: heti matrica 2 750 Ft, havi 4 450 Ft, éves matrica 49 190 Ft, a megyei matrica ára pedig megyénként szintén 5 720 Ft.

A D2 díjkategóriában a heti autópálya-matrica 7 270 Ft, a havi 9 930 Ft, az éves matrica 44 660 Ft, míg a megyei 10 390 Ft. A B2 kategória árai a következőképpen alakulnak: a heti matrica 16 110 Ft, havi matrica 22 830 Ft, az éves 207 770 Ft, és a megyei matrica 20 780 Ft

A buszoknál, vagyis a B2 kategóriában a heti matrica ára 17 730 Ft, a havi 25 150 Ft, az éves matrica 228 850 Ft, míg a megyei autópálya matrica 22 890 Ft. Utoljára pedig, az U díjkategóriában a heti matrica ára 5 500 Ft, a havi matrica 8 900 Ft, az éves matrica 49 190 Ft és a megyei autópálya-matrica 5 720 Ft.

*Szponzorált tartalom*

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom