Ma Henrik, Roland névnapja van
Fesztiválok 2024 Koncertek 2024

Blog

2024. június 14.

Címkék: Európa, Nyár

A Tátra - Szepesség - Pieninek régió számos érdekes látnivalót kínál a látogatóknak. A történelmi városok koncentrációja lehetővé teszi, hogy a régióba látogatóknak szinte garantáltan felejthetetlen élményekben lesz része.

Széles körű sportolási lehetőségek

A kerékpáros útvonalakon a sportolók biztosan megízlelhetik a régió valódi zamatát. A Lőcsei-dombság hegyein számos hegyikerékpározásra alkalmas túra- és kerékpáros ösvényt találunk. A jelölt ösvények mentén hihetetlen kilátás nyílik a kitáruló környezetre és a kivételes természeti panorámára. A régió különböző nehézségi fokozatú és hosszúságú kerékpáros útvonalakat kínál. A Levočská Dolina [Lőcsei völgy] egy alkalmas kiindulópont, ahol megszállhat és megmártózhat egy természetes bio-fürdőben, e-kerékpárokat vagy e-rollereket bérelhet. A legnépszerűbb kerékpáros útvonal a jól ismert Vrbov [Ménhárd] – Kežmarok [Késmárk] – Spišská Belá [Szepesbéla] – Tatranská Kotlina [Barlangliget] – Ždiar [Zár] útvonal. Ez az egyik legkényelmesebb aszfaltos kerékpáros útvonal a Tatranská Kotlina-ig, így ideális a gyermekes családok, a gyermekkocsik és az in-line korcsolyák számára. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a Magas-Tátrára és a Bélai-Tátrára. A Thermal Park Vrbov kerékpárút kiindulópontja elsősorban a termálfürdője miatt látogatott, amely a forró termálvíz testre gyakorolt jótékony hatásai miatt keresett. A Magas-Tátrára és környékére nyíló csodálatos kilátás minden látogató számára jutalom élményt jelent.

Thermal Park Vrbov

Élmény tutajozás

Egy másik felejthetetlen attrakció a gyermekei számára a tutajozási lehetőség a Dunajec folyón Majere településről vagy a Pltník-Červený Kláštor kikötőből. A biztonságos tutajozás érdekében válasszon fából készült tutajokat. Ez az alternatíva ideális, ha élvezni szeretné a természetet és megfigyelni annak szépségét. Ez a vadvízi evezés körülbelül 90 percet vesz igénybe, és 11 kilométert tesz ki. A kiindulási ponthoz busszal, kölcsönzött kerékpárral vagy gyalog is visszatérhet. Útközben látogassa meg a Vörös Kolostor Múzeumát, ahol Ciprián „repülő” szerzetes élt.

Élmény tutajozás

Városok, ahol lehetetlen unatkozni

Ha szeretne látni néhány szepesi várost, mindenképpen ajánljuk figyelmébe Levoča, Spišské Podhradie, Kežmarok, Spišská Belá és Strážky városait.

Levoua

Ezek a városok középkori épületeiről, templomairól, bazilikáiról, kúriáiról, történelmi tereikről, stb. híresek. A látogatónak semmiképpen sem szabad kihagynia a gyönyörű késmárki várat, a lőcsei bazilikát, a szepeshelyi székesegyházat vagy a fotogén szepesi várat, amely fenségessége és egyedisége miatt különösen népszerű a gyermekek körében. Ezekben a városokban egyedi műemlékek is találhatók, amelyek felkerültek az UNESCO védett műemlékek listájára, ami a műtárgyak tagadhatatlan értékéről vall.

Késmárk vára

Lombkorona ösvény

A gyermekes családok és a fogyatékkal élők számára nagy előnyt és örömöt jelent az akadálymentes üdülőhely BACHLEDKA SKI&SUN Ždiar közelében. Akár a kabinos felvonót is kipróbálhatja, de sétálhat is az interaktív lombkorona ösvényen, ahol egy kilátó is található.

A szepesség és a pienin-vidék olyan sok látnivalót kínál, hogy mindenképpen több napra lesz szüksége meglátogasukhoz. Szálláslehetőségek közül az alábbiakat javasoljuk: APARTMÁNY PANORAMA Bachledka, Resort Levočská dolina, Boutique Hotel Hviezdoslav ****, Kežmarok, Hotel Club *** Kežmarok, Penzión Pltník, Penzión Kaštieľ Hanus, vagy további szálláshelyeket Ždiarban. A helyi ételkülönlegességeket a Spišský salaš étteremben érdemes megkóstolni. www.tatryspispieniny.sk

Rendezvények

Zamagurie - Folklórfesztivál Červený Kláštorban [Vörös kolostor]

14. – 16. 7. 24 - A „Fuss az erdőben“ olyan természetközeli versenyek sorozata, amelyek azokat a versenyzőket invitálják, akik 80%-ban lágy felületen való futásra, és 100%-ban friss levegőjű útvonalakra vágynak. A „Fuss az erdőben“ résztvevői egyedülálló helyszíneket tekinthetnek meg a Szlovák Köztársaság legszebb helyein. A versenynek mindig van rövidebb, körülbelül 10 kilométeres szakasza és egy hosszabb, körülbelül 20 kilométer hosszú változata is, egyben egy körülbelül 5 kilométer hosszú jótékonysági futást is kínál. Természetesen vannak Dr. Max gyermekversenyek és csapatversenyek is.

Európai Népi Mesterségek Nemzetközi Fesztiválja

12. – 14.7. 2024. Késmárk városa által szervezett hagyományos esemény. Társszervezőként a késmárki múzeumnak pótolhatatlan helye van ezen a fesztiválon. A késmárki vár udvarán egész napos, gyermekeknek és felnőtteknek szóló gazdag kulturális program zajlik. A késmárki vár kiállításai a rendezvény idején korlátozás nélkül és tárlatvezetés kíséretében látogathatók. Azonban érdekes tevékenységekkel vannak kibővítve, amelyek gazdagítják a kastély bejárását. A múzeum programjának fénypontját képezik a lélegzetelállító éjszakai színházi előadások, amelyek fiatalok - 15+ korhatáros - és felnőttek számára érhetők el az ExTeatro vezényletével.

Implemented with the financial support of the Ministry of Tourism and Sports of the Slovak Republic.

1-tsp-zahranicie

*Szponzorált tartalom*

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom