Betöltés...
Ma Taksony, Ilma névnapja van
Karácsonyi, szilveszteri szállások Mikulás programok 2023 Karácsonyi programok 2023 Adventi programok 2023

Blog

2023. szeptember 06.

Címkék: Európa, Ősz

Velence a világ egyik leglátogatottabb városa, amely elsősorban a turizmusból és a turistákból él. A gyönyörű észak-olaszországi város látogatóinak száma évente megközelíti a 14 millió főt, akik a világ minden tájáról érkeznek, hogy megcsodálják Velence nevezetességeit és átéljék az igazi velencei hangulat varázsát. A fenntarthatóság érdekében azonban a város vezetősége különféle intézkedésekkel próbálja korlátozni a beáramló turisták számát, amely Velence kulturális örökségének megtartásához szükséges.

Velence belépő 2023

Velence a lagúnák városa, ahol számos kulturális nevezetesség várja a látogatókat. Velence és lagúnája 1987 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, ezért az UNESCO évről évre arra törekszik, hogy megőrizzék a város kulturális örökségét. A velencei belépő bevezetését eredetileg 2023-ra tervezték, de ez nem valósult meg. Annak érdekében viszont, hogy a város fenntarthatósága ne sérüljön, Velence bejelentette, hogy az egynapos turistáknak, akik nem töltenek el vendégéjszakát a városban, 2024-től 5 euró lesz a belépődíj összege. Az új fizetési rendszert 30 napon keresztül fogják tesztelni az olyan időszakokban, amikor kiemelkedően sok turista érkezik a városba (például a tavaszi munkaszüneti napokon vagy a nyári hétvégéken). A belépődíj összege minden 14 éven felüli látogatóra vonatkozik majd. A tervezet pontos dátumairól és lebonyolításáról azonban további információkat még nem közölt a város vezetősége. 

Velence regisztráció 2023

A velencei regisztráció 2023-ban még nem került bevezetésre, azonban 2024-től a napi belépődíj mellett előzetes regisztrációs kötelezettséget is terveznek bevezetni. Az intézkedés célja, hogy korlátozzák a napi turisták számát Velencében és megőrizzék a város kulturális örökségét. Az internetes foglalási rendszer bevezetéséről azonban még nem született önkormányzati döntés 2024-re vonatkozóan sem.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatvédelmi tájékoztató
Elfogadom