Ma Kinga, Kincső névnapja van
Fesztiválok 2024 Koncertek 2024

Blog

2024. január 17.

Címkék: Európa, Tél

Velence a világ egyik leglátogatottabb városa, amely elsősorban a turizmusból és a turistákból él. A gyönyörű észak-olaszországi város látogatóinak száma évente megközelíti a 14 millió főt, akik a világ minden tájáról érkeznek, hogy megcsodálják Velence nevezetességeit és átéljék az igazi velencei hangulat varázsát. A fenntarthatóság érdekében azonban a város vezetősége különféle intézkedésekkel próbálja korlátozni a beáramló turisták számát, amely Velence kulturális örökségének megtartásához szükséges.

Velence belépő 2024

Velence a lagúnák városa, ahol számos kulturális nevezetesség várja a látogatókat. Velence és lagúnája 1987 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján, ezért az UNESCO évről évre arra törekszik, hogy megőrizzék a város kulturális örökségét. A velencei belépő bevezetését eredetileg 2023-ra tervezték, de ez nem valósult meg. Annak érdekében viszont, hogy a város fenntarthatósága ne sérüljön, Velence bejelentette, hogy az egynapos turistáknak, akik nem töltenek el vendégéjszakát a városban, 2024-től 5 euró lesz a belépődíj összege. Az új fizetési rendszert és a kötelező jegyvásárlást 2024. április 25-től vezetik be, kezdetben csak kísérleti jelleggel. 30 napon keresztül fogják tesztelni az olyan időszakokban, amikor kiemelkedően sok turista érkezik a városba (például a tavaszi munkaszüneti napokon vagy a nyári hétvégéken). A belépődíj összege minden 14 éven felüli látogatóra vonatkozik majd. A napi jegyeket a https://www.venicepass.eu/ weboldalon lehet megvásárolni, ahol 1 napos, 2 napos és 5 napos csomagok közül lehet választani.

Velence regisztráció 2024

A velencei regisztráció 2023-ban még nem került bevezetésre, azonban 2024-től a napi belépődíj mellett előzetes regisztrációs kötelezettséget is terveznek bevezetni 2024. április 25-től. Az intézkedés célja, hogy korlátozzák a napi turisták számát Velencében és megőrizzék a város kulturális örökségét. Az internetes foglalási rendszer bevezetéséről azonban még nem született önkormányzati döntés 2024-re vonatkozóan sem.

Értékelés írása

Betöltés...
Értékelés:
A weboldalon sütiket használunk a jobb felhasználói élmény, az elemzések, a személyre szabott tartalmak és a hirdetések megjelenítése érdekében. A következő linkre kattintva bővebb tájékoztatást találsz a sütik használatával kapcsolatban: Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom